Maandagavond verzamelde de Lionsclub Dokkum Noordoost Friesland zich op de groenteafdeling van de Albert Heijn in Dokkum. Niet om gezamenlijk boodschappen te gaan doen, maar voor een supermarktsafari onder leiding van Klazina Jellema, ook lid van de Lions. Nanne van der Schaaf en Hendrik Reitsma van de Dokkumer Albert Heijn gaven een kijkje achter de schermen en vertelden over het reilen en zeilen van de supermarkt.

Klazina Jellema van HealthCoachDokkum kijkt tijdens een supermarktsafari normaal gesproken mee in de winkelmandjes en winkelkarretjes en geeft antwoord geven op dagelijkse vragen over voeding en leefstijl. Deze keer ging ze de verschillende productgroepen in de supermarkt bij langs. Welke pakjes zijn meer en minder geschikt, hoe zit het met brood en wat is er waar over zuivel? Voor de leden was het een zeer geslaagde bijeenkomst, die werd afgesloten met een vegetarisch buffet bij stadscafé Artisante.

Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Door de handen uit de mouwen te steken of de expertise van de leden in te zetten worden verschillende goede doelen geholpen. De Lionsclub Dokkum Noordoost Friesland is een jonge en actieve club van ruim dertig leden, met verschillende achtergronden. Een van de eerstvolgende acties is het glazen huis op zaterdag 23 november aanstaande. Deze heeft als doel om nieuwe cadeaus in te zamelen voor kinderen die aangewezen zijn op hulp van de voedselbanken uit de regio.