Historie

Albert Heijn Dokkum

Van jongs af aan was Nanne van der Schaaf van plan om supermarkteigenaar te worden.

Zijn vader runde een Edah supermarkt in Burgum en Damwâld en dus kruipt het bloed bij Nanne waar het niet gaan kan. Na de opleiding MBO detailhandel volgt hij een HBO opleiding supermarktmanagement.

Stages in verschillende supermarkten en het werken bij zijn vader vormen zijn ambitie: een andere formule in hetzelfde vak. Nanne krijgt de kans bij een C1000 supermarkt in Meppel. Na een interne opleiding bij C1000 is hij er klaar voor; het wachten is op een beschikbare vestiging.
Dit wordt Dokkum!

Samen met zijn vrouw vestigt de ondernemer zich in Dokkum. De C1000 aan de Strobossersteeg is anderhalf jaar lang zijn eerste eigen supermarkt. In 2010 volgt een verhuizing naar de Hogedijken, nu de Koophandel. Na zeven jaar is de winkel 84 uur per week open en zijn er 95 mensen in dienst. Veel medewerkers werken er al jaren; vier hiervan zijn zelfs al 40 jaar in dienst bij het bedrijf. De formule met het landelijke hoofdkantoor in Zaandam past ook in Dokkum, alleen dan nét even anders. We noemen hem daarom ook graag:

ús eigen.

C1000 logo
=
Albert Heijn logo