Assortiment

Aardappelen, groente en fruit

Het is het eerste dat je ziet wanneer je Albert Heijn Dokkum binnenstapt. Het belangrijkste eerst.
Een ruime afdeling met aardappelen, groente en fruit,
de basis voor elke maaltijd. Iedere dag anders vanwege de verse aanvoer van seizoen producten uit binnen- en buitenland.

In het wisselende assortiment vind je zowel de klassiekers van eigen bodem als de exoten van ver.
Geen idee waar je moet beginnen?
We hebben allerhande recepten ter inspiratie.

Brood en banket

Als eerste supermarkt in Nederland verkoopt Albert Heijn uitsluitend dagvers brood zonder kunstmatige broodverbetermiddelen. Door het deeg langer te laten rusten, krijgt het uiteindelijke brood veel meer smaak. Het hele proces, van de start tot verpakt brood, duurt bijna 24 uur. Tijdens dit traject wordt in de bakkerij het voordeeg gemaakt, het brood gerezen en het uiteindelijke deeg gemaakt. Daarna worden er mooie deegbollen van gemaakt die opnieuw gerezen worden. Dan start het bakken en moet het brood nog afgekoeld worden voordat het gesneden en verpakt kan worden.

Dankzij deze nieuwe aanpak is het verse brood van Albert Heijn nu vrij van kunstmatige broodverbetermiddelen en door het nieuwe rijsproces nog knapperiger. Wat je proeft is brood, niet meer en niets minder!

Kaas, vleeswaren en delicatessen

Albert Heijn Dokkum heeft een ruim assortiment binnen- en buitenlandse kazen, vleeswaren en vers gebrande noten, olijven, salades en tal van andere delicatessen. Heerlijk voor op brood of bij de borrel. Bijzondere mediterrane lekkernijen uit onder andere Italië en Spanje of van om de hoek. Ook hier zijn diverse streekproducten te vinden.

Vlees, vis en kip

Bij ús eigen Albert Heijn wordt nét even een ander assortiment gevoerd als het gaat om vlees, kip en vis. De Friesche ambachtelijke Slagerij Smit uit Ternaard/Dokkum zorgt voor een extra ruim assortiment vlees uit de buurt. Onze slager ‘Tjip’ werkte jarenlang in de slagerij van de Dokkumer Albert Heijn en verzorgt nog steeds een groot deel van het vleesassortiment uit de buurt.

Diervriendelijker geproduceerde vleesproducten zijn te herkennen aan het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker het vlees. Albert Heijn biedt een ruime keuze aan vlees, waarbij rekening wordt gehouden met het welzijn van het dier.